Opel Mokka-e

Nieuwe Opel Mokka-e wint Gouden Stuurwiel 2021

Auto
Views: 144
Leestijd:1 Minuten, 59 Seconden

AMSTERDAM – De nieuwe 100% elektrische Opel Mokka-e heeft de prestigieuze ‘Gouden Stuurwiel’-award gewonnen: een van de belangrijkste onderscheidingen in de Duitse autobranche. Daarmee treedt de Mokka-e in de voetsporen van de Corsa-e die de award –ook wel ‘das Goldenes Lenkrad’ – in 2020 won. Het is alweer de negentiende keer dat Opel een ‘Gouden Stuurwiel’ in ontvangst mag nemen.

De jaarlijkse ‘Gouden Stuurwiel’-verkiezing wordt sinds 1976 door BILD am SONNTAG en vanaf 2009 in samenwerking met AUTO BILD georganiseerd. In de verkiezing kunnen lezers stemmen op hun drie favoriete modellen in diverse categorieën. Vervolgens worden de finalisten op het Lausitzring-circuit uitgebreid beoordeeld door een jury van journalisten, coureurs en auto-experts.

Opel Mokka-e Gouden Stuurwiel

De uitslag

Tijdens de 2021-editie van de verkiezing ontving de Opel Mokka-e de meeste punten in de categorie ‘kleine auto’s’ en liet hij andere gerenommeerde modellen achter zich. Na de Ampera-e in 2017 en de Corsa-e in 2020 is de Mokka-e nu het derde elektrische model en tevens de eerste SUV van Opel die de felbegeerde titel pakt.

De nieuwe Opel Mokka-e maakt niet alleen indruk met zijn gedurfde en pure design, maar ook met zijn prestaties, dankzij de elektromotor met 100 kW/136 pk en 260 Nm aan koppel. Dankzij de 50 kWh-accu heeft de Mokka-e een riante actieradius tot wel 338 kilometer (WLTP). De elektronisch begrensde topsnelheid is 150 km/u. Een slim regeneratief remsysteem maakt de Mokka-e nog efficiënter. De auto kan energie tijdens het afremmen of remmen recupereren om de actieradius te maximaliseren. Ook handig: de batterij kan in slechts 30 minuten tot 80 procent worden opgeladen met behulp van een 100 kW DC-laadstation.

Allesbehalve gewoon

“Onze Opel Mokka-e is allesbehalve gewoon”, stelde Opel CEO Uwe Hochgeschurtz tijdens de prijsuitreiking in het Axel Springer Haus in Berlijn. “Met de modernste technologieën en een compromisloos design maakt de Mokka-e e-mobiliteit op alle mogelijke manieren leuk. We zijn erg blij dat onze klanten, de lezers van AUTO BILD en BILD am SONNTAG, evenals de deskundige jury het op dezelfde manier zien.”

Opel Mokka-e

Geschiedenis Opel en ‘Gouden Stuurwiel’-awards

Opel heeft de ‘Gouden Stuurwiel’-award in totaal al negentien keer gewonnen. Het begon allemaal in 1978, twee jaar na het in het leven roepen van de onderscheiding, met de Opel Senator A. Vele beroemde Opel-modellen volgden.

Tagged

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *